Μ. Σχοινάς: Η Ευρώπη θα παραμείνει η ήπειρος του ασύλου, αλλά η διαχείριση θα γίνεται οργανωμένα

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι πριν από το καλοκαίρι αναμένεται να παρουσιαστεί σχέδιο για την εφαρμογή “βήμα-βήμα” του Συμφώνου για το Μεταναστευτικό και το ‘Ασυλο.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού με την επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον επισήμανε ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό και το άσυλο είναι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα. Επίσης, ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι το μήνυμα που πρέπει να έχουν οι ψηφοφόροι όταν κατευθυνθούν στις κάλπες είναι ότι η Ευρώπη απέδειξε ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα στο μεταναστευτικό.

“Μετατρέψαμε την Αχίλλειο πτέρνα σε μια ιστορία επιτυχίας” υπογράμμισε, ενώ ανέφερε ότι κάποιοι πίστευαν ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία για το Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό και το ‘Ασυλο. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη θα παραμείνει η ήπειρος του ασύλου, αλλά η διαχείριση θα γίνεται οργανωμένα και όχι με τους κανόνες των διακινητών.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής στην Αίγυπτο, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι στην αποστολή στην οποία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο θα πρέπει να αναμένεται κάτι σημαντικό χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά της, η επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε ότι το μεταναστευτικό δεν έχει να κάνει με νικητές και ηττημένους προσθέτοντας ότι “χωρίς κοινή συμφωνία θα είμαστε όλοι χαμένοι”.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα