

«Η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, είναι άγκυρα σταθερότητας και δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σιγουριά», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος παρέστη σήμερα στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Μετά την παρέλαση, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο κ. Σχοινάς δήλωσε:
«Η πρωτοφανής συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή παρέλαση δίνει και τον τόνο της εθνικής ανάταξης. Δείχνει όμως και κάτι άλλο. Ότι η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν εχει τίποτε να φοβηθεί σε αυτήν τη δύσκολη γεωπολιτική γειτονιά. Είναι μία άγκυρα σταθερότητας. Είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, του Σένγκεν, τα εξωτερικά μας σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Και δικαιούμαστε να ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, συντηρώντας, βέβαια, την ιστορική μνήμη του ’40. Εκείνος ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό αντικατοπτρίζεται λίγο-πολύ και στη τωρινή αντίδραση της Ευρώπης και του ελεύθερου κόσμου απέναντι σε έναν άλλον πόλεμο, εξίσου άδικο, εξίσου παράνομο που ξαναγνωρίζει η ήπειρος, μετά από δεκαετίες ειρήνης. Αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.