

Έντονη ήταν η πρώτη διπλωματική αντίδραση στα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε τη Χαμάς ως απελευθερωτική ομάδα και όχι ως τρομοκρατική οργάνωση.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τα λόγια ως “αηδιαστικά” και δήλωσε ότι θα προτείνει στην Ιταλία να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί.
Η επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς νεκρούς -κυρίως αμάχους- και οι τρομοκράτες της πήραν μαζί τους τουλάχιστον 222 ομήρους πίσω στη Γάζα
Ο Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια απελευθερωτική ομάδα που δίνει μάχη για να προστατεύσει τη γη της.
Σε ομιλία του προς τους νομοθέτες του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας και ότι δεν θα πάει στο Ισραήλ, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.
Αμερικανός απεσταλμένος αναμένεται αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.
Ινδία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ
Τουλάχιστον 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρίστες στο ινδικό Κασμίρ, δήλωσε ένας ανώτερος.
Πάπας Φραγκίσκος: Ένα τελευταίο «ευχαριστώ» και ένα αποχαιρετιστήριο νεύμα
«Σας ευχαριστώ που με φέρατε πίσω στην πλατεία» του Αγίου Πέτρου: Αυτά τα λόγια.