Μ.Ρούτε σε Όρμπαν: Σεβαστείτε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ή αποχωρίστε από την ΕΕ

«Σεβαστείτε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ή αποχωρήστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στον Ούγγρο ομόλογό του καθώς οι ηγέτες του μπλοκ έβαλαν στο στόχαστρο τον Βίκτορ Ορμπάν για έναν νόμο που απαγορεύει στα σχολεία να χρησιμοποιούν υλικά που θεωρούνται ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία.

Αρκετοί συμμετέχοντες μίλησαν για την πιο έντονη σύγκρουση μεταξύ των ηγετών της ΕΕ εδώ και χρόνια την Πέμπτη το βράδυ.

«Είναι θέμα που αφορά τις αξίες μας. Αυτό υποστηρίζουμε», δήλωσε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Είπα Σταματήστε αυτό, πρέπει να αποσύρετε το νόμο και, αν δεν σας αρέσει, πείτε πραγματικά ότι οι ευρωπαϊκές αξίες δεν σας αφορούν και σκεφτείτε να αποχωρήσετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν το χαρακτήρισε μάχη για τον πολιτισμό και τον πολιτισμό.

Ο νέος ουγγρικός νόμος, που έχει προκαλέσει κατακραυγή στην ΕΕ, απαγορεύει το περιεχόμενο που αφορά την ομοφυλοφιλία ή τον επαναπροσδιορισμό φύλου σε σχολικό υλικό, τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες ή διαφημίσεις που απευθύνονται σε άτομα έως 18 ετών.

«Το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου είναι ήδη πολύ δύσκολο, οπότε το να στιγματίζεσαι είναι… πάει πολύ», σχολίασε ο Μπετέλ, o πρώτος ηγέτης της ΕΕ που παντρεύτηκε άτομο του ίδιου φύλου.

«Το πιο δύσκολο πράγμα για εμένα ήταν να αποδεχθώ τον εαυτό μου όταν συνειδητοποίησα ότι ήμουν ερωτευμένος με ένα άτομο του ίδιου φύλου. Ήταν δύσκολο να το πω στους γονείς μου, δύσκολο να το πω στην οικογένειά μου. Βλέπω πόσο πολλοί νέοι άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή δεν το αποδέχονται αυτό», δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα