

“Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ”, είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τις οποίες εξηγεί επίσης τη στρατηγική για επιστροφή της επιχείρησης στην κερδοφορία.
“Η ΔΕΗ”, τονίζει, “είναι εθνικό κεφάλαιο το οποίο δεν ανήκει ούτε σε κόμματα ούτε σε κυβερνήσεις. Όλοι οφείλουν να την αντιμετωπίζουν υποστηρικτικά έστω και με κριτικές παρατηρήσεις. Η καταστροφολογία είναι εθνικά επιζήμια. Όχι μόνο για τη ΔΕΗ”.
Επίσης, ο επικεφαλής της ΔΕΗ προσθέτει: “Εμείς εργαζόμαστε και πιστεύω ότι εφέτος θα αντιστρέψουμε την κατάσταση και θα πάμε σε κέρδη. Όχι μόνο λειτουργικά κέρδη τα οποία θα αυξηθούν. Υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις με τις οποίες θα απαλλαγούμε από κάποιες επιβαρύνσεις, όπως, για παράδειγμα, είναι η επιβάρυνση για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ειδικού λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές. Πιστεύω ότι θα μειωθούν τα ΝΟΜΕ (δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ), θα έχουμε τα έσοδα από την αποεπένδυση (των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας). Όλα αυτά πιστεύω ότι θα διαμορφώσουν ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα”.
Σχετικά Νέα
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.
BofA: Το μεγάλο rotation συνεχίζεται – Ελπίζουν για Ευρώπη ακόμη οι επενδυτές
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, αλλά οι ελπίδες για.