

«Όλοι οι γιατροί έχουμε μεγάλη υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς μας, στις οικογένειές μας και στους εαυτούς μας είναι υποχρέωσή μας οι γιατροί να εμβολιαστούμε», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολιάζοντας την υπόθεση με την αναισθησιολόγο που είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
Ωστόσο, όπως είπε, μέχρι στιγμής το ποσοστό των γιατρών στη χώρα μας που έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις ανέρχεται στο 92,3% και είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Παραδέχθηκε ότι το αντίστοιχο ποσοστό στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι χαμηλό, αλλά σημείωσε ότι και αυτό ανεβαίνει σταδιακά και έχει φτάσει πλέον σε καλά επίπεδα.
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά, εξέφρασε την αντίθεσή της στο να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους συναδέλφους της, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να μπούμε σε ένα τέτοιο παζάρι». Εκτίμησε, δε, ότι η αναισθησιολόγος που βρέθηκε θετική, θα αλλάξει τώρα στάση και θα πάει να εμβολιασθεί.
Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, ο στόχος είναι το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιασθεί να φτάσει στο 50% μέχρι τέλος Ιουνίου, και στο 75% με 80% στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. «Τότε θα είμαστε ασφαλείς. Και εκεί συζητάμε αν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών», τόνισε.
«Δεν υπάρχει ασφάλεια εάν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως όσοι εμβολιάσθηκαν τον Ιανουάριο, θα χρειαστεί να κάνουν μια ενισχυτική τρίτη δόση, γύρω στον Νοέμβριο με Δεκέμβριο.
Η ίδια εκτίμησε πως – εάν όλα πάνε καλά – «μετά τις 25 Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες και θα είμαστε πιο ελεύθεροι». «Από τη στιγμή που θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, δεν βλέπω νέο lockdown. Δεν θα ήθελα να φανταστώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Σχετικά Νέα
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στην πρώτη φάση των προκριματικών
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (13/5) η κλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, που.
Βόλος: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε θαμώνες καταστήματος στο κέντρο της πόλης – Έρευνες για τον εντοπισμό τους
Πανικός επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στην καρδιά του.
Αυτοκίνητο: Τα νέα SOS που πρέπει να γνωρίζετε για την υποχρεωτική ασφάλιση του οχήματος σας έναντι φυσικών καταστροφών
Διευκρινίσεις για τη θέσπιση της υποχρεωτικής ασφάλισης του αυτοκινήτου έναντι φυσικών καταστροφών από τον.
Κιλκίς: Σπείρα διαρρηκτών είχε «ανοίξει» 23 εκκλησίες επί 8 μήνες – Και ανήλικοι μεταξύ των κατηγορουμένων
Εξιχνιάστηκε σειρά διαρρήξεων σε εκκλησίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο Κιλκίς. Δράστες είναι,.