

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορωνoϊού έκρουσε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης 15/7 ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, επισημαίνοντας ότι «αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπως ήταν τον Μάρτιο». Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να εντατικοποιηθούν τα μέτρα και να επιστρέψουμε στις απαγορεύσεις.
Πρόσθεσε δε ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση, σημειώνοντας ότι για τον Έλληνα δε σημαίνει τίποτα.
«Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε έναν φούρνο και ψωνίζεις και δεν φορούν μάσκες οι πωλητές», ανέφερε ο κ. Λαζανάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε ότι «ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα.
«Τα πράγματα αυστηριοποιούνται σιγά σιγά. Βλέπετε ότι έχουν κλείσει οι άλλες πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα κι έχει μείνει μόνο ο Προμαχώνας και πλέον ζητούνται πιστοποιητικά από αυτούς που έρχονται από αυτές τις χώρες» δήλωσε ο λοιμωξιολόγος.
Σχετικά με την αξιοπιστία και την αυθεντικότητα των πιστοποιητικών, υπογράμμισε ότι υπάρχει μια επιτροπή, η οποία έβγαλε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν τα εργαστήρια του εξωτερικού. «Αλλά όταν είναι ουρές τα αυτοκίνητα μπορεί να γίνει έλεγχος σε όλα τα πιστοποιητικά; Απλώς υπάρχει η απειλή ότι θα γίνεται, που όντως γίνεται, δειγματοληπτικός έλεγχος και αν σε πιάσει θα έχεις τις ανάλογες συνέπειες», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από το ελληνικό κράτος για τον περιορισμό των μετακινήσεων στα βόρεια σύνορα της χώρας. «Το άλλο θέμα που υπάρχει με τα βόρεια σύνορα είναι οι μετακινήσεις Ελλήνων. Πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στη Βόρεια Μακεδονία, στη Βουλγαρία για να ψωνίσουμε πιο φθηνά. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να πάρει κάποια μέτρα το ελληνικό κράτος και να απαγορεύσει ή να περιορίσει αυτές τις μετακινήσεις», ανέφερε.
Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τα καθημερινά εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά τονίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται τεστ και στον ελληνικό πληθυσμό για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού.
Βατόπουλος: Η μάσκα είναι σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Καθηγητής μικροβιολογίας της σχολής Δημόσιας Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του την Τετάρτη 15/7 στον ANT1 εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και την ανάγκη χρήσης της μάσκας:
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.