Μ.Κεφαλογιάννης στο Ευρωκοινοβούλιο: Να δημιουργηθεί νέο Ταμείο στήριξης του εισοδήματος των αγροτών

Τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μετέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στη σημερινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, για την ενδυνάμωση των γεωργών και των αγροτικών κοινοτήτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον, πρότεινε «τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, εφάμιλλο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τηn Πράσινη Συμφωνία».

«Κοινή Αγροτική Πολιτική, η πιο επιτυχημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 30 χρόνια», τόνισε στην αρχή της παρέμβασής του, και πρόσθεσε: «Τι ζητούν οι αγρότες μας; Αξιοπρεπές εισόδημα, μείωση κόστους πετρελαίου και ρεύματος, μείωση κόστους εφοδίων και ζωοτροφών, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους. Ναι, οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δίκιο».

«Τι προσφέρουν οι αγρότες μας;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Επάρκεια τροφίμων στην Ευρώπη και εγγυημένη αγροτική ασφάλεια».

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στο «τι πρέπει να κάνουμε εμείς», υπογράμμισε:

«Έναν σοβαρό στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας. Προτείνω τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου. Ενός νέου Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, όπως έχουμε κάνει ήδη για την Πράσινη Συμφωνία. Ναι, είμαστε υπέρ της προστασίας του κλίματος. Πάντα, όμως, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα