Μ. Κάτσης: «Τι σημαίνει η πρόταση Μητσοτάκη για εστίαση μόνο για εμβολιασμένους;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητους τους πανηγυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά από το βήμα της Βουλής για τους ρυθμούς εμβολιασμού της Επιχείρησης «Ελευθερία».

Απευθυνόμενος στον Γ. Γεωργαντά μετά την κάθοδό του από το βήμα, ο Μ. Κάτσης πήρε το λόγο τονίζοντας: «Δεν κατανοώ την επιθετικότητά σας κ. Υφυπουργέ, καλύτερα απευθυνθείτε στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ακούσατε μήπως ότι ο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα σε κανάλι δήλωσε ότι ούτε αρκετά εμβόλια υπάρχουν, ούτε διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό;» ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Ο κ. Πέτσας δεν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν έλεγε για 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα;» ασκώντας κριτική για τον αργό ρυθμό εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι «κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους» και απευθυνόμενος προς τον Γ. Γεωργαντά τον ρώτησε: «Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό στους πολίτες και στους εστιάτορες αν το συνδέσετε με την δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους;». Τόνισε επιπλέον ότι η κυβέρνηση κάνει διάκριση στους πολίτες σε «σαν να είναι ατομική η ευθύνη η μη πρόσβαση στους εμβολιασμούς»

Στη συνέχεια επέκρινε το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή για να πει ότι όλα οδεύουν καλώς αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για την 100% θνησιμότητα στις ΜΕΘ της Αιτωλοακαρνανίας και της Έδεσσας, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση αμετανόητα νεοφιλελεύθερη όταν ανασύρει το από το πρόγραμμά της την πρόταση για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και του κλεισίματος νοσοκομείων.

«Η Ευρώπη και η Αμερική αλλάζει και εσείς δεν έχετε βγάλει κανένα συμπέρασμα από την πανδημία και την χρησιμότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας»

Τέλος, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηλίτευσε το γεγονός ότι από τη συζήτηση στη Βουλή λείπουν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζετε το ζήτημα του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid ως ένα τεχνικό ζήτημα ψηφιακής διακυβέρνησης ενώ είναι πολιτικό και αφορά το συνολικότερο σχέδιο ανοίγματος του Τουρισμού με υγειονομική ασφάλεια».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα