Μ. Κατρίνης για υπόθεση Ασημακοπούλου: “Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης”

Την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και της διαρροής e-mail αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών, επανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ παρέθεσε ουσιαστικά το χρονικό της υπόθεσης και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού στο κόμμα της ΝΔ, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στελέχη της”.

Καταλήγοντας, ο κ. Κατρίνης δήλωσε ότι πρόκειται “για ένα ακόμα δείγμα του τρόπου με τον οποίο η ΝΔ αντιλαμβάνεται το «σεβασμό» στο κράτος δικαίου”.

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου

Η κ. Ασημακοπούλου-ενώ αρχικά το αρνείτο πεισματικά-και υπό το φόβο εκατοντάδων αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον της, αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι έλαβε τα στοιχεία των εκλογέων του εξωτερικού στα τέλη Ιανουαρίου, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για…— Μιχάλης Κατρίνης (@michaelkatrinis) March 31, 2024

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Κατρίνη:
Η κ. Ασημακοπούλου-ενώ αρχικά το αρνείτο πεισματικά-και υπό το φόβο εκατοντάδων αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον της, αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι έλαβε τα στοιχεία των εκλογέων του εξωτερικού στα τέλη Ιανουαρίου, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο.

Αποστέλλει “ενημερωτικό» mail της δραστηριότητάς της την ίδια ημέρα με την αποστολή «ενημερωτικού» mail από το ΥΠΕΣ σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

Ενημερώνει ότι τα στοιχεία των εκλογέων τα έλαβε από τον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ κ.Θεοδωρόπουλο, ο οποίος ορίστηκε στη θέση αυτή από τον κ.Μητσοτάκη επί γραμματείας ΝΔ του κ.Παύλου Μαρινάκη.

Άρα, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού στο κόμμα της ΝΔ, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στελέχη της.

Δεν είναι μεταφορά στοιχείων από πρόσωπο σε πρόσωπο, αλλά από την κυβέρνηση στο κόμμα!

Εξάλλου, μια έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο γραφείο του κ.Θεοδωρόπουλου στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ θα αρκούσε ώστε να ανιχνευθόυν τα επίμαχα στοιχεία στον υπολογιστή του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ (ακόμα και αν έχουν σβηστεί, μπορούν να ανιχνευθούν ως και 6 μήνες μετά).

Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αλλά φαντάζομαι ότι ο κ. Μενουδάκος θα ενεργήσει άμεσα.

Το μείζον ζήτημα που ανακύπτει είναι ότι η κυβέρνηση προμηθεύει το κόμμα με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και για αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές (και όχι μόνο) ευθύνες.

Και είναι ένα ακόμα δείγμα του τρόπου με τον οποίο η ΝΔ αντιλαμβάνεται το «σεβασμό» στο κράτος δικαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα