Μ. Καλογήρου: Προσβλητική για τη Δικαιοσύνη η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Στις αιτιάσεις της Ν.Δ. η οποία χαρακτήρισε «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία» την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων, απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μία μέρα μετά την αρνητική απάντηση της Πειραιώς στην πρόσκλησή του για συναίνεση στη διαδικασία.

«Η επιστολή της Ν.Δ. είναι αποκαλυπτική, λέει κατ’ αρχήν ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί είμαστε κατ’ ουσίαν υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κυβέρνηση υπάρχει, η Βουλή είναι ανοιχτή, εκτελούμε τα καθήκοντά μας κατά το Σύνταγμα, δεν υπάρχει ουσία στα περί «υπηρεσιακής κυβέρνησης»» είπε ο κ. Καλογήρου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «η ανακοίνωση του τομεάρχη της Ν.Δ. κ. Παναγιωτόπουλου παραπέμπει στον νόμο περί απαγόρευσης προαγωγών, μεταθέσεων κ.τ.λ. των δημοσίων υπαλλήλων σε προεκλογική περίοδο» και «στις διατάξεις αυτές, δεν υπάγονται οι δικαστικοί λειτουργοί».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, η ίδια ανακοίνωση «προδικάζει ότι τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα επιλεγεί η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων θα καταπέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προδικάζει αποτέλεσμα στο ΣτΕ».

«Δεν μπορώ να το αντιληφθώ, το μέτρο της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει και ένα όριο. Όλο αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό προς την Δικαιοσύνη, προς τους δικαστικούς λειτουργούς, εν τέλει για τον ίδιο τον ελληνικό λαό» υποστήριξε.

Σχετικά Νέα