Μ. Γκόουβ: Η Βρετανία θα αντιμετωπίσει «σαμαράκια στον δρόμο της» σε άτακτο Brexit

Η Βρετανία πρόκειται να αντιμετωπίσει «σαμαράκια στον δρόμο της» εάν εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αλλά είναι πολύ περισσότερο προετοιμασμένη για το αποτέλεσμα αυτό απ’ ό,τι προηγουμένως, υποστήριξε σήμερα ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός επικεφαλής του σχεδιασμού για «άτακτο Brexit».

«Σε αυτήν την περίπτωση, όπως όλοι γνωρίζουμε, εάν δεν υπάρξει έξοδος με συμφωνία αναπόφευκτα θα υπάρξουν ορισμένες αναταράξεις, κάποια ‘σαμαράκια’ στον δρόμο. Ιδού γιατί επιθυμούμε να επιτευχθεί συμφωνία», πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα προσέλθει καλή τη πίστει στις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία», υπογράμμισε ο Γκόουβ, όμως τόνισε πως για κάθε ενδεχόμενο «θα πρέπει να εργασθούμε επί τη βάσει ότι μπορεί να φύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία».

Ωστόσο, ο Γκόουβ επεσήμανε πως από την πλευρά της Βρετανίας έχει καταστεί σαφές πως δεν θα υπάρξει μία επιστροφή ως προς το θέμα των «σκληρών συνόρων» με την Ιρλανδία και πως όποια απόφαση της ΕΕ για τα σύνορα εναπόκειται αποκλειστικά σε αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα