Μ. Γκάγκα: Υπομονή δύο με τρεις εβδομάδες – Τα κρούσματα θα μειωθούν σύντομα

Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, λέγοντας «νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα» και συμπληρώνει πως «πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση της πανδημίας στην Ελλάδα σημείωσε πως το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστικό, γιατί έχουμε πάρα πολλά κρούσματα» λόγω των test που διενεργούν οι μαθητές.

Μάλιστα, σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες εξήγησε πως υπάρχει η πιθανότητα «να φτάσουμε ή να ξεπεράσουμε τις 50.000».

Επεσήμανε όμως πως «έχουμε σαφώς λιγότερες νοσηλείες, αλλά σίγουρα έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας και στην πληρότητα των κλινών, ευτυχώς απλών κλινών Covid».

Αναφορικά με το πενθήμερο της καραντίνας, η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον περνάει πολύ γρήγορα ξεκαθαρίζοντας τα εξής: «Δεν λέμε να γυρίσει κανείς με συμπτώματα ή κάποιος που δεν αισθάνεται καλά ή κάποιος που έχει θετικό τεστ. Κάποιος που θα το περάσει για δύο μέρες και μετά θα αισθάνεται καλά, μπορεί να γυρίσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η μάσκα υψηλής προστασίας».

Επίσης, αναφορικά με το κλείσιμο των τμημάτων και το «50%+1» εξήγησε πως ήταν θέση της επιτροπής των ειδικών και όχι κυβερνητική απόφαση. «Αυτό ξέρω όσο ήμουν εκεί. Τώρα δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι μετά γιατί δεν είμαι στις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Αλλά στην πρώτη που ήμουν, ήταν στη συζήτηση της Επιτροπής και όχι κυβερνητική απόφαση», συμπλήρωσε. «Το 50%+1 είναι πιο εύκολο τώρα με τη μετάλλαξη Όμικρον και πλέον τα πρωτόκολλα ελέγχου είναι πιο αυστηρά. Είναι πιο εύκολο να κλείσουν τμήματα τώρα», συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Τέλος, για την επίταξη ιδιωτών γιατρών, η Μίνα Γκάγκα τόνισε πως το μέτρο θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, με την ιδιαιτερότητα ότι θα επιτρέπεται στους γιατρούς να έχουν παράλληλα και το ιατρείο τους. «Στην Αθήνα μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας για τη νοσηλεία ασθενών Covid. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο επίταξης γιατρών και στην Αθήνα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη και παιδιάτρων, για να στελεχωθούν οι δομές εμβολιασμού των παιδιών

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα