Μ. Γκάγκα: Το Πάσχα μας θα είναι κανονικό – Θα έχει κρούσματα όπως και η γρίπη

«Ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σχολιάζοντας την κατάσταση της πανδημίας. Μάλιστα ανέφερε ότι «στη συνέχεια θα πάνε καλύτερα τα πράγματα» ενώ αναφορικά με το Πάσχα υπογράμμισε πως «θα είναι κανονικό» κάνοντας λόγο για «κρούσματα όπως έχει και η γρίπη».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την υπάρχουσα κατάσταση η Μ. Γκάγκα ανέφερε την εκτίμηση ότι «δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων» όμως ξεκαθάρισε πως αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα.

Κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές
Αναφερόμενη στα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στα σχολεία και τη λειτουργία των σχολείων, η υπουργός σημείωσε ότι «γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν» ρνώ τόνισε πως «δεν σημαίνει ότι αν ανοίγαμε μια βδομάδα αργότερα δεν θα είχαμε πολλά κρούσματα» και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά».

Το Παίδων Πεντέλης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο
Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, γνωστοποίησε η Μ. Γκάγκα, ενώ τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει.

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε, θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλαδή θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες το νοσοκομείο θα αναστείλει τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη» και διευκρίνισε πως «αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία», 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

Σχετικά με την απόφαση αυτή η Μ. Γκάγκα αποκάλυψε ότι είχε συνομιλίες και με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου σημειώνοντας πως «θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα