Μ. Γκάγκα: Το Παίδων Πεντέλης γίνεται εμβολιαστικό κέντρο για 6 εβδομάδες- Αντίθετη η ΕΙΝΑΠ

Πληροφορίες για το γεγονός ότι το Παίδων Πεντέλης θα μετατραπεί σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο για 6 εβδομάδες, έδωσε εκτός άλλων σε συνέντευξή της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι «είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει».

Όπως εξήγησε, θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλαδή θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα ανασταλούν οι βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα.

«Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο ‘Αγία Σοφία’, 400 στο ‘Αγλαΐα Κυριακού’ και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη», είπε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ, εξυπηρετώντας γονείς και παιδιά. Ανέφερε δε ότι πριν παρθεί η απόφαση είχε συνομιλίες και με τη διοίκηση και με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

«Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι «γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν, δεν σημαίνει ότι αν ανοίγαμε μια βδομάδα αργότερα δεν θα είχαμε πολλά κρούσματα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά».

Τέλος, εξέφρασε αισιοδοξία λέγοντας ότι «ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή», ενώ πρόσθεσε και το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό» με κρούσματα όπως της γρίπης.

ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στην μετατροπή του «Παίδων Πεντέλης»
Την ίδια ώρα το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομείων Αθηνών-Παιραιώς (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου να μετατρέψει το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», ζητώντας να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, να μην κλείσει το «Παίδων Πεντέλης» και να παραμείνει ενταγμένο κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών.

Παράλληλα ζητεί την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως υποστηρίζει, «δεν γίνεται ένα από τρία αμιγώς παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, αναστέλλοντας τις εφημερίες του από τις 10/01/22 (ημέρα ανοίγματος των σχολείων) και χωρίς καμία ενημέρωση του προσωπικού.

«Η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος, χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, προχωρά στην ουσία στο κλείσιμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου όπου εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και άλλων όμορων νομών», σημειώνει.

«Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το νοσοκομείο ‘Παίδων Πεντέλης’ και επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί (λόγω αυξημένων κρουσμάτων στα παιδιά) στα υπόλοιπα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία, ‘Παίδων Αγία Σοφία’ και ‘Παίδων Αγλαΐα Κυριακού’», αναφέρει.

«Υπενθυμίζουμε πως μόλις πριν δυο μήνες ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης είχε δεσμευτεί προς την ΕΙΝΑΠ και προς την ΟΕΝΓΕ πως δήθεν ως τέλος Δεκεμβρίου 2021 θα απομακρύνονταν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα από τα νοσοκομεία για να εγκατασταθούν εκεί που εξ αρχής έπρεπε, δηλαδή σε δομές δημόσιας υγείας στα πλαίσια της ΠΦΥ.

Επισημαίνουμε επίσης πως είναι ακατανόητη η αναστολή λειτουργίας ενός Παιδιατρικού νοσοκομείου ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία των σχολείων σε περίοδο μεγάλης έξαρσης της πανδημίας», καταλήγει στην επιστολή της η ΕΙΝΑΠ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα