Μ. Γκάγκα: Τα σχολεία θα κλείσουν αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση- Θα το παρακολουθούμε

«Εάν υπάρξει μετάδοση στα σχολεία, τότε θα κλείσουν», ανέφερε σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, καθώς πλησιάζει η ώρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι έναρξης της φετινής χρονιάς στα σχολεία.

Μιλώντας στο OPEN, συμπλήρωσε πως «Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Θα το παρακολουθήσουμε και εάν υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία, θα δούμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές».

Ωστόσο, στόχος, σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, είναι να μην επιστρέψουν οι μαθητές στην τηλεκπαίδευση, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα.

«Ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά και αυστηρά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με το ένα κρούσμα δεν θεωρούμε ότι θα είναι άλλα 30 και δεν το είδαμε μέχρι στιγμής στα σχολεία».

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών επεσήμανε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση, όμως τόνισε ότι «δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των υγειονομικών και για το εάν υπάρχει πρόβλεψη, μετά την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων για την κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ, η κ. Γκάγκα είπε πως «Θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις».

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν προβλήματα ή ελλείψεις από ότι μου λένε συνάδελφοι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα