Μ.Γκάγκα: Να ανοίξουμε δραστηριότητες για να μην είναι όλος ο κόσμος μαζί στο δρόμο

Την ανάγκη να αποσυμπιεστεί η κατάσταση αλλά με μέτρα υπογράμμισε η κυρία Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής “Σωτηρία”.

Όπως επεσήμανε αρχικά περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, “έχουμε συνεχώς εισαγωγές και νομίζω ότι έχουν και τα άλλα νοσοκομεία. Όπως είδατε είπαν και ο “Ευαγγελισμός” και το “Αττικό” ότι η τελευταία τους εφημερία ήταν καλύτερη. Περιμένουμε να δούμε και την αυριανή εφημερία πώς θα πάει. Το “Λαϊκό” στη χθεσινή εφημερία είχε περιστατικά, είχε πίεση αρκετή, αλλά κι εμείς στο “Σωτηρία, με το που αδειάζει κρεβάτι, υπάρχει άνθρωπος που περιμένει ήδη να μπει. Άρα η πίεση στα νοσοκομεία υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά αν τα κρούσματα σταθεροποιηθούν και τα πράγματα αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα θα πάνε καλά”.

Σχολιάζοντας τις εικόνες κοσμοπλημμύρας σε κεντρικά σημεία της Αττικής σημείωσε: “Πρέπει να αποσυμπιεστεί η κατάσταση, αλλά με μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις, να ανοίξουμε δραστηριότητες ώστε να μην είναι όλος ο κόσμος στον δρόμο, όλοι μαζί όπως είναι τώρα. Να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Να μπορούμε να ανοίξουμε ίσως λιανεμπόριο, να μπορούμε να ανοίξουμε σχολεία, τα παιδιά έχουν τόσο πολύ καιρό που λείπουν, με συνεχή επιτήρηση, με τεστ, με μέτρα. Αλλά χρειαζόμαστε όλοι να βγούμε έξω και να βγούμε έξω με ασφάλεια τηρώντας μέτρα”.

Όσο για το αν μπορεί να γίνει αυτό στις 5 Απριλίου είπε: “Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να είναι λίγο πολύ σταθεροποιημένος ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία γενικά. Οι Μονάδες θα εξακολουθήσουν να πιέζονται για τις επόμενες μέρες. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων. Όσο, πάντως, με προσοχή βγαίνουμε και με συντεταγμένο τρόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα