

Την εκτίμηση πως τα πραγματικά κρούσματα κορωνοιού, επιπλέον αυτών που καταγράφονται ημερησίως στην Ελλάδα, είναι πολλά περισσότερα, εξέφρασε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης.
«Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού, μεγαλύτερη απ’ όσο έχει εκτιμηθεί. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα» τόνισε εξηγώντας πως κατά την εκτίμηση του τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη καταγραφή τους.
«Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζω ότι είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μια μέρα», κατέληξε.
«Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του ιού αυτού είναι πολύπλοκα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μ. Δερμιτζάκης προσθέτοντας πως άλλο πρόβλημα αναφορικά με τον ιό είχαμε την περίοδο Μάρτιου- Απριλίου όταν και γέμιζαν οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τώρα που ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η μετάδοση του και πιθανότατα εντελώς άλλα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.
Σχετικά Νέα
Ελληνικό: Εισαγγελική παρέμβαση για επείγουσα προκαταρκτική έρευνα – Οι νέες κινήσεις του Ανθρωποκτονιών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τους μυστήριους θανάτους της ηλικιωμένης.
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.