Μ. Χρυσοχοΐδης: Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Για κομματισμό που δεν χωρά σε κανέναν τομέα του Δημοσίου ενός κράτους δικαίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την ασφάλεια και την αντιεγκληματική πολιτική, συμμετείχαν όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί από την Αττική και από τις ειδικές υπηρεσίες, αλλά όχι ο αρχηγός και υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ.κ. Ανδρικόπουλος και Καραμαλάκης, γεγονός επιβεβαίωνε ότι δεν είναι δυνατή η περαιτέρω συνεργασία.

Σχετικά Νέα