

«Ελάτε να συνεργαστούμε» κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο υπουργός δήλωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αστυνόμευση και να συνεχίσει με πιο εντατικούς ρυθμούς την πάταξη παρεμπορίου και λαθρεμπορίου.
Κατά την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν πρόεδροι των περιφερειακών επιμελητηριακών συμβουλίων της χώρας και εκπρόσωποι φορέων, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εξαιτίας παραβατικών συμπεριφορών, τονίζοντας την ανάγκη πάταξης της εγκληματικότητας, ενώ εστίασε στις καταστροφικές συνέπειες του παρεμπορίου.
«Προκαλεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, οδηγεί σε μαρασμό μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, στερεί από τα κρατικά ταμεία σημαντικά φορολογικά έσοδα τα οποία στο τέλος της ημέρας καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλοι εμείς, χτυπά άμεσα την απασχόληση. Δεν είναι κάτι απλό και δεν πρέπει να το δούμε ως τέτοιο. Αντίστοιχα πρέπει να χτυπηθεί και το λαθρεμπόριο», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει πιο έντονη η αστυνόμευση με πεζές περιπολίες και περισσότερες στοχευμένες δράσεις, αναφέρθηκε στις επιτυχίες που σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη του λαθρεμπορίου- ειδικά των τσιγάρων- και στην απόφαση του να πατάξει το παρεμπόριο σε όλη τη χώρα. Επίσης μίλησε για την ενίσχυση των συνοριοφυλάκων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους επιμελητηρίων και φορέων για την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος. «Ελάτε να συνεργαστούμε», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος πρότεινε να καθιερωθούν τακτικές επαφές με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, για την συζήτηση τυχόν προβλημάτων.
Σχετικά Νέα
Βουλή: Σε θέση “μάχης” κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το νέο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων
H δυνατότητα επίβλεψης έργων του δημοσίου από ιδιώτες ελεγκτές και η αναπροσαρμογή του κατώτατου.
Βουλή: Τροπολογία Μπακογιάννη για τη γραμματειακή υποστήριξη του ΣΑΕ
Τροπολογία για τη μεταφορά του προσωπικού γραμματειακής υποστήριξης, από το Ίδρυμα Αποδήμου Ελληνισμού στη.
Ανδρουλάκης: Υπάρχει βαριά πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη
Σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη και την ευθύνη της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο Ευρωβουλευτής Νίκος.
Τηλεδιάσκεψη Κ. Σκρέκα με τους θεσμούς για το Ταμείο Ανάκαμψης
Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένα με την αξιολόγηση των εθνικών.