Μ. Χριστοδουλάκης: “Η κυβέρνηση να πάρει δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα”

“H πανδημία στην Ελλάδα δεν πάει καλά αυτή την περίοδο, χρειάζεται περισσότερη σεμνότητα από την κυβέρνηση. Εμείς δεν κατακρίνουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι καθυστέρησαν πάρα πολύ”, ανέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

O γραμματέας του ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση πως συνυπολόγισε το πολιτικό κόστος στην λήψη των αποφάσεων, καθυστέρησε πάρα πολύ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ενώ παράλληλα δεν υπήρχαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για την εφαρμογή τους.

“Ως Κίνημα Αλλαγής, προτείναμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε επαγγέλματα που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες. Μέχρι και τώρα, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι καθαρή, συνθετική, με προτάσεις και να βάζει πλάτη στα δύσκολα. Και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα δεν είχε μόνο ΣΥΡΙΖΑ, Πολάκη και Τσίπρα. Είχε και Κίνημα Αλλαγής και Γεννηματά. Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε υπέρ των εμβολιασμών και ψηφίσαμε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Σήμερα μιλάμε για επέκταση αυτής. Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση επιτέλους να ακούσει και να πάρει τις δύσκολες αλλά κρίσιμες για την χώρα αποφάσεις”, υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Για την ακρίβεια και τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στη ΝΔ πως ακολουθεί τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε όμως ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει οτιδήποτε βοηθάει έστω και λίγο τους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη, αλλά ζήτησε πραγματική στήριξη με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ενεργειακό κόστος, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να μιλήσουμε για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. “Δεν γίνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού να είναι στο 2%, δηλαδή μόλις 12 ευρώ τον μήνα, όταν ο πληθωρισμός φτάνει το 4% και οι ρυθμοί ανάπτυξης υποτίθεται πως θα είναι πολύ μεγαλύτεροι από αυτό. Επίσης, πρέπει να μιλήσουμε για την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την μείωση των φόρων στα καύσιμα. Να μην μετακυληθεί το βάρος σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη”, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

“Τέλος, πριν από λίγες ημέρες είδαμε την συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή. Ένας προϋπολογισμός με νέα αύξηση φόρων στα 3.5 δισ. ευρώ, που διατηρεί πολύ υψηλή την σχέση μεταξύ έμμεσων και άμεσων φόρων και φέρνει περικοπές στις δαπάνες για την υγεία και την καταπολέμηση της ανεργίας, παρά την σημερινή τόσο δύσκολη συγκυρία. Ένας προϋπολογισμός που δυστυχώς δεν αφορά τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, και όσους χτυπήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια από την κρίση”, σχολίασε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα