Μ. Χριστοδουλάκης: Δεν τίθεται θέμα μετεκλογικής συνεργασίας με ΝΔ

Υπάρχει ανάγκη να είμαστε ισχυρή υπεύθυνη Αντιπολίτευση ως αντίβαρο, για να εγγυηθούμε πλέγμα ασφάλειας και προστασίας για τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ότι το κόμμα δίνει έμφαση «στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στην αλλαγή των όρων για τα πλεονάσματα και την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι «απέναντι στη ΝΔ που έρχεται επελαύνουσα με συντηρητική ατζέντα χωρίς δέσμευση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για τις συλλογικές συμβάσεις, που αποσιωπά τη στάση της απέναντι στο ασφυκτικό πλεόνασμα του 3,5%, που δεν αναλαμβάνει δεσμεύσεις για τις συντάξεις, το «Υπερταμείο» και τη Δημόσια Περιουσία» και πως «με τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός θα εγγυηθούμε τη υπεύθυνη αντιπολίτευση και όχι την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που θα ξαναρχίσει να πετάει πέτρες άκριτα με ακραίο ανεύθυνο λαϊκισμό».

«Είναι σαφές ότι δεν τίθεται θέμα μετεκλογικής συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εκ νέου και σε νέες περιπέτειες» και συμπήρωσε «θα δίνουμε ψήφο σε ό,τι έρχεται στη Βουλή και είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού».

«Για να μην πάει η χώρα σε απλή αναλογική, απαιτούνται 200 ψήφοι στη Βουλή και όχι 151, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Άρα, η πιο χρήσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα είναι αυτή στο Κίνημα Αλλαγής», κατέληξε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Νέα