Μ. Χριστοδουλάκης: Αυτό που αφορά το ΚΙΝΑΛ είναι ο δικός μας αυτοπροσδιορισμός και στρατηγική

«Αυτό που αφορά το Κίνημα Αλλαγής είναι ο δικός μας αυτοπροσδιορισμός και στρατηγική με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «ο χώρος μας υπάρχει με ισχυρές αναφορές στην αυτοδιοίκηση και τους μαζικούς χώρους. Πάνω σε αυτό πρέπει να βάλουμε μια σύγχρονη πολιτική ατζέντα θέτοντας στο προσκήνιο ζητήματα της νέας εποχής όπως η κλιματική κρίση και η 4η βιομηχανική επανάσταση. Να αναπτύξουμε προοδευτικό λόγο στο πως θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές», τονίζοντας παράλληλα πως «χρειάζεται ισχυροποίηση της πολιτικής μας ατζέντας με ξεκάθαρες θέσεις, γωνίες και να την ακολουθήσουμε. Αυτό θα είναι το βασικό σημείο διαφοροποίησης μας με τα υπόλοιπα κόμματα».

Για τον εκλογικό νόμο είπε πως είναι ένα από τα θέματα που χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και όχι ο καθένας να επιβάλλει το δικό του μοντέλο με την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία, χάριν σκοπιμοτήτων.

Όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό να θέσει αυτά τα ζητήματα στους εταίρους μας, και πολύ περισσότερο, έχει μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία να τη στηρίξει στην κατεύθυνση αυτή .

Σχετικά Νέα