

Σημαντικές ελλείψεις, κατασκευαστικά λάθη, διαβρώσεις και τεμαχισμό δοκών και υποστηριγμάτων, που το καθιστούν ακατάλληλο, είναι τα στοιχεία, που κατέγραψε ο πραγματογνώμονας, ο οποίος εξέτασε το φονικό παιχνίδι στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίουόπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος από τη Βέροια.
Το πόρισμα του πραγματογνώμονα κατατέθηκε χθες (19/9) το βράδυ στο τμήμα Κασσάνδρας. Ήδη έχει κατατεθεί και το πόρισμα της εταιρίας πιστοποίησης.
Αμφότερα τα πορίσματα είναι καταπέλτες για την κατάσταση, που επικρατούσε στο λούνα παρκ. Διαπιστώνεται ότι δεν υπήρχε κόφτης για την ταχύτητα, ενώ βρέθηκαν σάπιοι κοιλοδοκοί και σκουριασμένες εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με το πόρισμα, το δυστύχημα προκλήθηκε επειδή έσπασε η μεταλλική βάση του καθίσματος του παιχνιδιού. Η βάση αυτή αποτελούνταν από δοκούς – στηρίγματα, που είχαν διαβρωθεί και ήταν παλιά. Το παιχνίδι δεν έχει ταυτότητα, ούτε αριθμό ταυτοποίησης και είναι ιδιοκατασκευή, ενώ παρατηρούνται πολλές προσθήκες εξαρτημάτων. Εάν γινόταν τεχνικός έλεγχος, θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Στο ίδιο μήκος κινείται και το πόρισμα της εταιρίας πιστοποίησης TUV. Συγκεκριμένα, εντόπισε κατασκευαστικά προβλήματα και ελλείψεις συντήρησης σε μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, χαρακτηρίζεται στατικά και δυναμικά ανεπαρκής η εγκατάσταση με ζητήματα ασφάλειας, δεν βρέθηκε κόφτης ταχύτητας και κρίνεται ακατάλληλο για χρήση.
Ήδη η Αστυνομία μετά την κατάθεση του πορίσματος έστειλε κλήσεις για εξηγήσεις στους εμπλεκόμενους.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης – Νέα ντοκουμέντα από τη δράση τους
Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη..
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που είχε χτυπήσει με καδρόνι την πρώην σύζυγό του
Την μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Η φράση.
Στον εφέτη ανακριτή συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για να ενημερωθούν
Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκαν συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, προκειμένου να.
Φύλαξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξάνδρειας Ημαθίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών του ΕΠΑΛ
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο τρένο, τοποθετήθηκε.