Λουκίδης: Σε δύο εβδομάδες περιμένουμε αποκλιμάκωση της πανδημίας και επιστροφή στην κανονικότητα

Αισιόδοξοι είναι οι ειδικοί πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα έρθει η αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε πενταψήφιους αριθμούς, όλα δείχνουν πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι ήπια και δεν αυξάνει τον αριθμό των νοσηλειών, είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης.

«Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 90% ανεμβολίαστοι. Αν δείτε τα στατιστικά των ΜΕΘ από την αρχή του Σεπτεμβρίου θα δείτε ότι το ποσοστό ανεμβολίαστοι VS εμβολιασμένοι είναι 85% – 15%. Αν αναλύσετε την ομάδα των ανθρώπων που είναι μέσα στις ΜΕΘ και είναι εμβολιασμένοι, θα δείτε ότι αυτό το ποσοστό είναι άνθρωποι που έχουν ειδικά νοσήματα που δεν έχουν την ίδια ευαισθησία στο εμβόλιο. Σήμερα έχουμε 35.000 περιστατικά που αναφέρονται κάθε μέρα και οι νοσηλείες που κάνουμε είναι ανάλογες όταν είχαμε περίπου 3.000 κρούσματα την ημέρα», τόνισε ο καθηγητής.

«Η τριπλή δόση έχει αλλάξει τα δεδομένα στην μετάλλαξη Όμικρον», είπε ο κ. Λουκίδης και πρόσθεσε πως όσοι την έχουν λάβει νοσούν ήπια και το κυριότερο, αποφεύγουν τη νοσηλεία.

Ο καθηγητής είναι αρκετά αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται η αποκλιμάκωση και η επάνοδος στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα