«Λουκέτο» από την Ford σε τρία εργοστάσια στη Ρωσία

Η κοινοπραξία Ford Sollers έως τα τέλη του 2019 θα κλείσει δύο από τα τρία εργοστάσια αυτοκινήτων που έχει στη Ρωσία και συγκεκριμένα στις πόλεις Βσεβόλοσκ και Ναμπερέζνιε Τσελνί καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων αυτοκινήτων «Αλαμπούγκα» που βρίσκεται στο Ταταρστάν, γράφει η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

Την απόφαση ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας. Η παραγωγή και οι εισαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων Ford στην Ρωσία θα σταματήσουν πλήρως, ενώ θα συνεχίσουν να παράγονται ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα (LCV) Ford Transit, τα οποία συναρμολογούνται στο τρίτο εργοστάσιο της κοινοπραξίας «Αλαμπούγκα».

Αυτή την στιγμή στα εργοστάσια της κοινοπραξίας Ford Sollers εργάζονται συνολικά 3.700 άτομα, ενώ όλα τα εργοστάσια λειτουργούν κανονικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας. Ο ίδιος δεν ανέφερε πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν με το κλείσιμο των δύο εργοστασίων, αλλά είπε ότι η μείωση του προσωπικού θα γίνει πρωτίστως με βάση το πρόγραμμα της εθελουσίας αποχώρησης, το οποίο προβλέπει καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης.

Η Ford εξηγεί, όπως μεταδίδει το reporter.gr,  ότι αποχωρεί από τη ρωσική αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, επειδή είναι ζημιογόνα σε αντίθεση με την αγορά των μικρών επαγγελματικών αυτοκινήτων LCV. Από το 2012, που υπήρξε χρονιά ρεκόρ για τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, οι πωλήσεις της Ford έχουν μειωθεί 2,5 φορές, φθάνοντας τα 53.234 αυτοκίνητα το 2018, ενώ το ποσοστό της στην αγορά μειώθηκε από το 4,5% στο 3%. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων το 2018, στον κατάλογο με τα 25 πιο δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων δεν υπήρξε ούτε ένα αυτοκίνητο Ford.

 

Σχετικά Νέα