Λονδίνο: Πρόστιμο σε αντι-vegan διαδηλωτές, επειδή έφαγαν ωμούς σκίουρους (Βίντεο)

Πρόστιμο σε δυο αντι-vegan διαδηλωτές επέβαλαν οι βρετανικές αρχές για την ενέργειά τους, να φάνε δηλαδή ωμούς σκίουρους έξω από vegan εστιατόριο στο Οχάιο του Λονδίνου.

Ο Ντιονίσι Κλέμπνικοφ, 22 ετών, και ο Γκάτις Λάγκζντινς, 29 ετών, άρχισαν να τρώνε τους νεκρούς σκίουρους με τις γούνες τους έξω από το εστιατόριο Soho Vegan στις 30 Μαρτίου. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για προσβολή της δημόσιας αιδούς και την Τρίτη τους επιβλήθηκαν πρόστιμα.

H ανώτατη εισαγγελέας του CPS ( Εισαγγελική Υπηρεσία της Βρετανίας), Νάταλι Κλινς, δήλωσε: «Οι δύο νεαροί ήθελαν να ενημερώσουν τον κόσμο, σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία μας ο βιγκανισμός, καταναλώνοντας νεκρούς αρουραίους».

«Αλλά επιλέγοντας να το κάνει κάποιος έξω από ένα μαγαζί και να συνεχίσει αυτή την αηδιαστική και άσκοπη ενέργεια, παρά τις αντιδράσεις, οι εισαγγελείς ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι το είχαν σχεδιάσει με σκοπό να προκαλέσουν δυσφορία στο κοινό», συνέχισε η εισαγγελέας.

Στον Κλέμπνικοφ πιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 200 βρετανικών λιρών (223 ευρώ), ενώ στον  Λάγκζντινς που δεν παρακολούθησε τη δίκη, πρόστιμο ύψους 400 βρετανικών λιρών (446 ευρώ).

Πηγή: HuffPost UK 

Σχετικά Νέα