

Οι Λονδρέζοι συχνά παραπονιούνται για τη ζέστη σε συγκεκριμένες γραμμές του Μετρό – αλλά σύντομα η ίδια ζέστη θα χρησιμοποιηθεί για να ζεστάνει τα σπίτια των κατοίκων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Αυτή η πρωτοβουλία θεωρείται ότι είναι η πρώτη παγκοσμίως: η θερμότητα που πριν πήγαινε χαμένη από την Northern Line πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ώστε να διοχετεύεται σε σπίτια και επιχειρήσεις στον δήμο του Islington, στο Βόρειο Λονδίνο, μέχρι το τέλος της χρόνιας.
Το project είναι μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος για να παρέχει η πόλη οικονομικότερη και πιο οικολογική θέρμανση σε ορισμένες περιοχές. Το Islington ήδη παρέχει θέρμανση σε 850 σπίτια χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια που παράγεται στο Κέντρο Ενέργειας Bunhill, μέσα από ένα σχήμα συνδυασμού θέρμανσης και ενέργειας. Η επέκταση θα χρησιμοποιεί τώρα τον θερμό αέρα από το σύστημα εξαερισμού της γραμμής του Μετρό, ώστε να παρέχει θερμότητα στο δίκτυο.
Η Ramboll, η εταιρία στην οποία έχει δοθεί το έργο σχεδιασμού και παράδοσης του δικτύου θέρμανσης, σε δήλωσή της ανέφερε ότι το project είναι το πρώτο στην Ευρώπη που «θα ανακυκλώσει τη θερμότητα από το Μετρό του Λονδίνου», ώστε να παρέχει «μια πηγή θέρμανσης οικονομική και με λιγότερο άνθρακα για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, κτήρια του δήμου και κέντρα που χτίστηκαν από το 1930 έως το 1980».
Πρόσθεσαν μάλιστα ότι οι επιβάτες θα ωφελούνται επίσης, καθώς το μετρό θα είναι δροσερότερο με αυτό τον τρόπο. Αν και έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες στον κόσμο για τη δυνατότητα εφαρμογής ενός τέτοιου προγράμματος, οι ειδικοί λένε ότι είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο τίθεται σε εφαρμογή.
Άλλα είδη «εναλλακτικής θέρμανσης» που χρησιμοποιούνται για να ζεσταίνουν τα σπίτια στη Μ. Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη περιλαμβάνουν θερμότητα από εργοστάσια, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, αναφέρεται ότι από το 2025 και μετά κανένα νέο σπίτι δεν θα είναι συνδεδεμένο με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο και θα χρησιμοποιούνται άλλες μέθοδοι για τη θέρμανσή του.
Σχετικά Νέα
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, διαμηνύει το Ισραήλ παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ.
Ρωσία: Τρεις τραυματίες από ουκρανικό πύραυλο που έπληξε ένα ξενοδοχείο στο Κουρσκ
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ουκρανική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ριλσκ, στην περιφέρεια Κουρσκ της.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζητά ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζήτησε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μετά την.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει τον Ισραηλινοαμερικανό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι θα απελευθερώσει τον Ισραηλινοαμερικανό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ,.