

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας G7 συμφώνησαν επί ενός πακέτου κλιμακούμενων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ως απάντηση στην επιθετικότητα της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, όπως έκανε γνωστό μέσω Twitter η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας.
“Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 καταδικάσουν απερίφραστα την παραβίαση από τη Ρωσία των διεθνών της δεσμεύσεων. Συμφωνήσαμε επί ενός ισχυρού πακέτου συντονισμένων κλιμακωτών κυρώσεων ως απάντηση”, έγραψε η Τρας στο Twitter, σε συνέχεια της τηλεφωνικής διάσκεψης των ΥΠΕΞ της G7.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ συγκάλεσε σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), προκειμένου να συζητήσουν την κλιμακούμενη κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
“Η G7 εξακολουθεί να συντονίζεται στο θέμα της ρωσικής κρίσης” ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Σχετικά Νέα
-
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.