

Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει «αρκετά χρόνια» λόγω των «σημαντικών δυνάμεων» της Ρωσίας, εκτίμησε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας, σύμφωνα με την οποία η Μόσχα μπορεί να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει “ακόμη χειρότερα όπλα”.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει απολύτως την Ουκρανία σε αυτή την πολύ μακρά και δύσκολη σύγκρουση”, δήλωσε η Τρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News κατά την τέταρτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Μπορεί να διαρκέσει “πολλά χρόνια γιατί ξέρουμε πως η Ρωσία έχει σημαντικές δυνάμεις”, συνέχισε, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα των Ουκρανών να “πολεμήσουν” για να υπεραπιστούν “την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά τους”.
“Η σύγκρουση αυτή μπορεί να είναι πολύ, πολύ αιματηρή. Έχουμε ήδη δει αμάχους να τίθενται στο στόχαστρο από τη ρωσική κυβέρνηση”, συνέχισε η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας. “Καλώ την κυβέρνηση να μην εντείνει τη σύγκρουση, αλλά πρέπει να ετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο η Ρωσία να επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ακόμη χειρότερα όπλα”, κάτι που θα ήταν “τρομερά καταστρεπτικό”.
Η Τρας είπε ακόμη πως έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με στόχο Ρώσους ολιγάρχες και ανά εβδομάδες η κυβέρνηση θα στοχοποιεί τα ιδιωτικά τους τζετ, τις ιδιοκτησίες τους και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
“Έχω καταρτίσει έναν κατάλογο ολιγαρχών… Εργαζόμαστε για τη συνένωση των υποθέσεων και ανά εβδομάδες θα επιβάλλουμε κυρώσεις σε νέους ολιγάρχες. Θα υπάρξει ένα απανωτό πρόγραμμα κυρώσεων… Δεν θα υπάρχει τόπος που να μπορούν να κρυφτούν”, είπε.
Σχετικά με τη ρωσική πρόταση για συνομιλίες με την Ουκρανία, η Λιζ Τρας εκτίμησε πως η Μόσχα πρέπει πρώτα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη χώρα. “Δεν μπορούν να διαπραγματεύονται με το πιστόλι στον κρόταφο των Ουκρανών, πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους”, επέμεινε.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.