Λιβύη: Σε εξέλιξη εκστρατεία εμβολιασμού κοντά στην Τρίπολη εν μέσω αύξησης των θετικών διαγνώσεων

Οι λιβυκές αρχές ξεκίνησαν σήμερα εκστρατεία εμβολιασμού κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη, αντιμέτωπες με τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων από Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα.

Γι΄αυτήν την “έκτακτη εκστρατεία” που ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας, προσωρινές δομές αναπτύχθηκαν σε έξι συνοικίες της Τρίπολης. Μεγάλες ουρές είχαν σχηματιστεί το πρωί μπροστά σε λευκά αντίσκηνα που είχαν στηθεί την προηγουμένη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι κάτοικοι της Τρίπολης, αλλά και άλλοι Λίβυοι και αλλοδαποί ηλικίας άνω των 18 ετών κλήθηκαν από χθες να προσέλθουν σε κάποιο από τα ορισμένα σημεία με τα έγγραφα ταυτότητάς τους και “με σεβασμό των προληπτικών υγειονομικών μέτρων”, δήλωσε ο Ραουάντ Βεχελίλ, ένας επόπτης γιατρός στο κέντρο της πόλης.

“Η εκστρατεία θα συνεχιστεί όσο θα υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις”, διευκρίνισε μιλώντας στο ΑFP.

Στις 11 Ιουλίου, οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν καφέ και εστιατόρια, να αναστείλουν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια καθώς και να απαγορεύσουν τους γάμους και τις δημόσιες συναθροίσεις, απέναντι σε μια αύξηση των μολύνσεων.

Ενώ ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων δεν ξεπερνούσε τις 400 από τα τέλη Απριλίου, ραγδαία αύξηση παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Αριθμοί ρεκόρ χιλιάδων νέων μολύνσεων καταγράφονται καθημερινά σε εθνικό επίπεδο, λόγω κυρίως ενός μεγαλύτερου αριθμού διενεργούμενων τεστ.

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία, η Λιβύη –μια χώρα επτά εκατομμυρίων κατοίκων όπου οι υγειονομικές υποδομές έχουν υποβαθμιστεί έπειτα από μια δεκαετία συγκρούσεων– έχει καταγράψει 229.604 μολύνσεις εκ των οποίων 3.344 θανάτους.

Σχεδόν 500.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί από την έναρξη της εκστρατείας τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα