

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φάτι Μπασάγα γλύτωσε από μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, χωρίς να τραυματιστεί, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του, σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη σήμερα, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον ίδιο.
Σύμφωνα με μια πηγή στο Ρόιτερς, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν την αυτοκινητοπομπή του Μπασάγα, καθώς κινείτο στη δυτική Τρίπολη, έπειτα από μια επίσκεψη στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου και τα κεντρικά μιας νέας μονάδας ασφαλείας που υπάγεται στο υπουργείο του.
Το κονβόι του Μπασάγα βρέθηκε στο στόχαστρο πυρών από ένα θωρακισμένο όχημα, στη Ζανζούρ, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, σημείωσε το περιβάλλον του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
“Η συνοδεία της αστυνομίας που ακολουθούσε τον υπουργό ανταπέδωσε τα πυρά. Δύο δράστες συνελήφθησαν, ο τρίτος βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο υπουργός είναι καλά”, επισήμανε το περιβάλλον του.
Ο Μπασάγα διορίστηκε το 2018 υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη.
Σχετικά Νέα
Μερτς: «Μικρή, αλλά υπαρκτή» η πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ως «μικρή, αλλά υπαρκτή» περιέγραψε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς την πιθανότητα να τελειώσει ο.
Ελ Σαλβαδόρ: Ο Ναγίμπ Μπουκέλε αρνείται ότι διαπραγματευόταν με συμμορίες που τον βοήθησαν να εκλεγεί δήμαρχος και κατόπιν πρόεδρος της χώρας
Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε ανάρτησε φωτογραφίες μελών συμμοριών στη γιγαντιαία φυλακή υψίστης.
Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με δύο Ισραηλινούς ομήρους
Η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα ένα.
ΥΠΕΞ Ιράν: Η Τεχεράνη δεν απεμπολεί τα δικαιώματά της στην πυρηνική ενέργεια
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί διαμήνυσε σήμερα ότι εάν ο στόχος των Ηνωμένων.