Λιβύη: Η άφιξη της ελληνικής αποστολής λίγα λεπτά πριν το δυστύχημα

Φωτογραφίες της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, μετά την άφιξη στη Λιβύη και λίγο πριν τα μέλη της επιβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα, δημοσίευσε η ιστοσελίδα «The Libya Update».

Ειδικότερα, στις φωτογραφίες απεικονίζονται τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής – 16 εκ των οποίων στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου, πριν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, για να ξεκινήσουν την αποστολή έρευνας και διάσωσης.

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας» έγραφε σε άρθρο ο ιστότοπος «The Libya Update».

Λίγη ώρα μετά αναρτούσε το συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο φαίνεται να καίγεται το όχημα μεταφοράς τους μετά τη σύγκρουση με ένα φορτηγό.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής.

Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση.

Δείτε φωτογραφίες

Λιβύη: Εικόνες της ελληνικής αποστολής πριν το μοιραίο δρομολόγιο-1
Φωτογραφία: The Libya Update (Twitter)
Λιβύη: Εικόνες της ελληνικής αποστολής πριν το μοιραίο δρομολόγιο-2
Φωτογραφία: The Libya Update (Twitter)
Λιβύη: Εικόνες της ελληνικής αποστολής πριν το μοιραίο δρομολόγιο-3
Φωτογραφία: The Libya Update (Twitter)