Λιβύη: Δύο τουρκικά drones κατέρριψαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Την κατάρριψη και δεύτερου τουρκικού drone ανακοίνωσαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, ενώ συνεχίζουν το «σφυροκόπημα» της Τρίπολης.

Στον ανεπίσημο λογαριασμό στο Twitter του Εθνικού Λιβυκού Στρατού αναρτήθηκε φωτογραφία που παρουσιάζει ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο, όπως αναφέρεται, κατταρρίφθηκε πάνω από το προάστιο Ταχόρα της Τρίπολης.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν ανακοινώσει την κατάρριψη και άλλο τουρκικού drone, πάνω από την περιοχή της αεροπορικής βάσης Ματίγκα, στην λιβυκή πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες εκεχειρίας

Η κυβέρνηση της Τρίπολης ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, μετά από μια επίθεση στο λιμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Όπως ανακοίνωσε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε, το λιμάνι της λιβυκής πρωτεύουσας δέχθηκε επίθεση ενώ οι δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ ανακοίνωσαν πως επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο το οποίο ξεφόρτωνε όπλα, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων αυτών. Η κυβέρνηση του Σαράζ προειδοποίησε πως θα απαντήσει αποφασιστικά στην επίθεση την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Σχετικά Νέα