

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται, με το φόβο ότι είναι νεκροί, στην κεντρική Μεσόγειο αφού σκάφος με το οποίο ταξίδευαν από τη Λιβύη ανατράπηκε λόγω κακοκαιρίας, δήλωσαν δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις διάσωσης την Κυριακή.
Η φιλανθρωπική οργάνωση Mediterranea Saving Humans έγραψε στο Twitter ότι σύμφωνα με διάφορες πηγές, το σκάφος, το οποίο ταξίδευε με κατεύθυνση προς την Ιταλία, ανατράπηκε σήμερα το πρωί περίπου 110 μίλια βορειοδυτικά της Βεγγάζης.
Το Alarm Phone, μια άλλη φιλανθρωπική οργάνωση που λαμβάνει κλήσεις από πλοία μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανέφερε στο Twitter ότι είχε ειδοποιήσει για πρώτη φορά τις αρχές το Σάββατο, τονίζοντας ότι το σκάφος, το οποίο μετέφερε 47 άτομα, χρειαζόταν άμεση διάσωση.
«Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, δεκάδες άνθρωποι από αυτό το σκάφος έχουν πνιγεί», ανέφερε στο Twitter.
Δεν υπήρξε άμεσο επίσημο σχόλιο από την Ιταλία σχετικά με την τύχη του σκάφους. Σύμφωνα με τη Mediterranea, οι ιταλικές αρχές είχαν ζητήσει από εμπορικά πλοία στην περιοχή να επέμβουν. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν πραγματοποίησαν επιχείρηση διάσωσης.
Ο επικεφαλής της αποστολής της Mediterranea Λούκα Καζαρίνι δήλωσε στο Reuters ότι τέσσερα εμπορικά πλοία βρίσκονταν ακόμη στην περιοχή.
Σχετικά Νέα
Ουγγαρία: Με στόχο την αύξηση των γεννήσεων, οι μητέρες δύο παιδιών θα δικαιούνται σύντομα ισόβια απαλλαγή από τους φόρους
Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας υιοθέτησε σήμερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Βίκτορ Όρμπαν για αύξηση των γεννήσεων, μέτρα.
ΗΑΕ: Εγκαινιάστηκε στο Άμπου Ντάμπι ταμείο για την υγεία μητέρων και νεογνών στην Αφρική
Συμμαχία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων εγκαινίασε σήμερα στο Άμπού Ντάμπι ταμείο με πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Γαλλία: Αυξημένες κατά 20% οι καταγγελίες για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων το 2024
Αυξημένες κατά 20% ήταν το 2024, σε σχέση με το 2023, οι καταγγελίες για παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων στην Γαλλία..
Οι πρωθυπουργοί της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας αντιτίθενται στην πιθανή κατάργηση του δικαιώματος βέτο στην ΕΕ
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και ο Σλοβάκος ομόλογός του Ρόμπερτ Φίτσο προειδοποίησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση τη.