

Συνέντευξη παραχωρεί αυτή την ώρα στην τηλεόραση του Open ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών.
Συμφωνία των Πρεσπών
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι πρέπει να τηρηθεί, τονίζοντας ότι η χώρα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία και όσοι εξακολουθούν να την ονοματίζουν Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μας βρουν απέναντι.
Οι φίλοι μας στη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να καταλάβουν ότι τελείωσε η προεκλογική περίοδος τελείωσε και πρέπει να σοβαρευτούν, συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε επίσης ότι «πιστεύω ότι θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις, ήδη υπήρξε αντίδραση από την πρόεδρο της Κομισιόν μετά από ελληνική παρέμβαση. Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, τα Σκόπια είναι. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν γιατί εμείς θέλουμε καλές σχέσεις.»
Τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία των Σκοπίων δεν αλλάζουν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους εξηγήσουμε τη διεθνή πίεση ότι αυτή η πολιτική τους θα τους οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση και αυτό δεν το θέλουν.
Δεν είμαστε αφελείς και ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε μικροκομματικά παιχνιδάκια.
Γιατί δεν κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση νόμου τα τελευταία 5 χρόνια; Βλέπαμε ότι το VMRO έρχεται στην εξουσία με ακραία ρητορική, το συζητήσαμε εσωτερικά και είπαμε ότι δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε κύρωση των μνημονίων.
Όπως παραδέχτηκε αναφερόμενος στην ακρίβεια «υπάρχει όντως πρόβλημα με τον πληθωρισμό των τροφίμων» ενώ στράφηκε κατά των πρακτικών των πολυεθνικών.
«Οι πολίτες οι ίδιοι μας λένε με κάθε τρόπο και στις μετρήσεις και στις συζητήσεις ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί το ελληνικό νοικοκυριό.
Έχουν δίκαιο γιατί δεν μπορεί να διαψεύσεις μια πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο Έλληνας πολίτης.
Αν δει κανείς τα στοιχεία του πληθωρισμού 5ετιας στην Ελλάδα έχει χαμηλότερο πληθωρι8σμό 5ετιας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ελλάδα βγαίνει από μια κρίση και χαμηλό εισόδημα και το επίπεδο των τιμών είναι αρκετά υψηλότερο.
Έχουμε πράγματι ένα πρόβλημα στον πληθωρισμό των τροφίμων και σε αυτό έχει να παίξει το ελαιόλαδο, αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός των τροφίμων θα ήταν λίγο πάνω από το 2%.
Πράγματι, η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από αρκετά παρεμβατικά μέτρα έχουμε καθορίσει περιθώριο μικτού κέρδους, έχουμε κάνει πάνω από 45.000 ελέγχους έχουμε επιβάλλει τρόφιμα, τα οποία έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα όχι ενδεχομένως αυτός που περίμεναν η πολίτες και αυτό που θα περιμέναμε και εμείς».
Σχετικά Νέα
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.
Β. Κικίλιας στη συνάντηση με ΠΝΟ: Θα συνεργαστούμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συνάντηση εργασίας του.