Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή

«Στα ύψη» έχει πάει η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

Πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη από τον Μητσοτάκη

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.

«Ντροπή σας που στηρίζετε σιωπηλά τον κ. Πολάκη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα σχόλια του κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε την ομιλία του για την Παιδεία και περιορίστηκε μόνο στο σχόλιό του για την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ. «Ο κόμπος έφθασε στο χτένι», τόνισε και πρόσθεσε: «Ντιμπέιτ δεν θελατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εκτρωματικό» το νομοσχέδιο για την Παιδεία και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας πως «βγάζει όλα τα ιδεολογικά του απωθημένα και ιδρύει τμήματα για ιδεολογικούς λόγους».

Τσίπρας: Μετατρέπω την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης

Στην προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα όσα είπε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε με σφοδρότητα, λέγοντας πως οποτεδήποτε η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον οποιοδήποτε μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψει τη διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Οποτεδήποτε ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε έναν σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Παρακολουθήστε l τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

 

Σχετικά Νέα