LIVE η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο Star

Το φθινόπωρο πρέπει να δούμε ξανά το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Εκανε σαφές ότι «πρέπει να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός, να μην προστατεύεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, αλλά και να κινδύνευες να διασπείρεις τον ιό στους ασθενείς», όπως τόνισε κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο Star ο πρωθυπουργός.

Απήθυνε έκκληση ειδικά στους ηλικιωμένους που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού. «Υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα για τις μεγάλες ηλικίες, πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν, ώστε το τοίχος ανοσίας να ξεκινήσει από αυτούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Live η συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη

Στο ερώτημα τι θα συμβεί το Πάσχα, επεσήμανε ότι θα γίνει αυτό που θα εισηγηθούν οι ειδικοί, «δεν θα τους υποκαταστήσω», όπως είπε. Αν δεν είχαμε επιβάλει lockdown τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά, ανέφερε , εξηγώντας ότι ο λόγος που δεν αποδίδουν είναι και η κόπωση της κοινωνίας. Αναγνώρισε ότι έχουν υπάρξει αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, λέγοντας ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη, αλλά απέδωσε το γεγονός ότι δεν αποδίδουν τα μέτρα κυρίως στην κόπωση. Δεν απέκλεισε η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων να επεκταθεί και τις καθημερινές, πέραν του Σαββατοκύριακου

Τόνισε ότι όσο αυξάνονται τα self test θα βλέπουμε ακόμη περισσότερα κρούσματα, ενώ ερωτηθείς πότε θα έχει επιτευχθεί τοίχος ανοσίας, εκτίμησε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει καταστεί δυνατό να έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμού.

«Πετύχαμε να καταστεί μια ελληνοτουρκική διαφορά αντικείμενο των ευρωτουρκικών σχέσεων»

«Η ελληνική κυβέρνηση επέτυχε να καταστήσει μία ελληνοτουρκική διαφορά αντικείμενο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο μιλά για σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση με την Τουρκία, δηλαδή η Τουρκία μπορεί να αξιοποιήσει τη θετική ατζέντα των ευρωτουρκικών σχέσεων όσο δεν παράγει ένταση κατά της Ελλάδος και της Κύπρου στη Μεσόγειο», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Τουρκία δεν θα μπει στον πειρασμό να εξαγάγει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο την εσωτερική κρίση, που αντιμετωπίζει και τόνισε πως αναμένει από τη γειτονική χώρα να συμμορφωθεί πλήρως με την κοινή δήλωση της ΕΕ και να δέχεται επιστροφές από τα ελληνικά νησιά.

Σε ό,τι αφορά στο πρόσφατο ταξίδι του στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κατέστησα απολύτως σαφές πως το τουρκολιβυικό μνημόνιο είναι παράνομο, δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και θίγει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Όπως τόνισε, δε, υπενθύμισε στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ότι την ίδια θέση έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εκτίμησε, πως είναι ιδιαίτερα θετικό πως η ηγεσία της γειτονικής χώρας επέδειξε τη διάθεση να εκκινήσει απευθείας διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα