

Όλα είναι έτοιμα για την ορκωμοσία της νέας Βουλής το απόγευμα της Κυριακής (28.5.2023) παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.
Η σύγκλιση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιείται με Προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ – εκτός από την ΠτΔ και τον Ιωάννη Σαρμά – μαζί του θα βρίσκονται οι τέσσερις νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα ως Γραμματείς.
Από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν οι 300 βουλευτές μαζί με μέλη των οικογενειών τους, συνεργάτες και αγαπημένα τους πρόσωπα.
Σημειώνεται πως η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια ζωής, αφού αναμένεται να διαλυθεί άμεσα, ενώ στη συνέχεια θα προκηρυχθούν εκλογές την 25η Ιουνίου του 2023.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα «περιμένει» τον Ρώσο ομόλογό του.
Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία και μετά απευθείας διαπραγματεύσεις
Ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το ότι η Ρωσία.
Ρωσία: «Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία αλλά έχουμε τη δική μας θέση»
«Η Ρωσία θα εξετάσει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία Ινδίας και Πακιστάν «για πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Μετά από την τέταρτη ημέρα των εκατέρωθεν επιθέσεων Ινδίας κια Πακιστάν κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων,.