LIVE η ομιλία Γεροβασίλη-Αποφασισμένη να θέσει υποψηφιότητα

Σε λίγο αναμένεται να ανεβεί στο βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η ‘Ολγα Γεροβασίλη.
Παρά τις εκκλήσεις των τελευταίων ωρών να μην θέσει τις εκλογές, η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται αποφασισμένη να θέσει υποψηφιότητα.

Νωρίτερα ο Νίκος Παππάς απηύθυνε έκκληση να μην στηθούν κάλπες και να προχωρήσει συντεταγμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση:

Ο κ. Παππάς πρότεινε να συγκροτηθεί ένα πολιτικό κέντρο μετά το συνέδριο στο οποίο θα έχει ξεχωριστή θέση η Όλγα Γεροβασίλη, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη επίδοση του κόμματος στις 9 Ιουνίου.

Κρίσιμο ερώτημα είναι τι στάση θα τηρήσει το συνέδριο αν τεθεί από άλλα στελέχη πρόταση να μην υπάρξουν εκλογές αλλά να προχωρήσει το κόμμα κανονικά με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Νίκος Παππάς: Η Όλγα Γεροβασίλη πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Κασσελάκη
Με μια πρόταση τεσσάρων σημείων για την ανασυγκρότηση της πολιτικής λειτουργίας του κόμματος από τη Δευτέρα το πρωί, ο Νίκος Παππάς έδειξε να καλεί σε αναβολή των εκλογών ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας πως πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, απευθύνοντας έμμεση έκκληση να μην προχωρήσει η διαδικασία της εκλογής.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του:

• Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και δεν μπορούμε να λέμε ότι όποιος τις εκφράζει θέλει το κακό του κόμματος. Αν επικρατήσουν αυτές οι αντιλήψεις, το κόμμα θα συρρικνωθεί και θα συρρικνωθούν και οι προσδοκίες του λαού για την απαραίτητη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Την ενότητα και τη συλλογικότητα την πετύχαμε με κόπο, όταν υπερβήκαμε και το θυμικό και τις αντοχές μας

Και φτιάξαμε την κοινή μας ταυτότητα από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, την ταυτότητα που σήμερα και αύριο πρέπει να επαναβεβαιώσουμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρωτεργάτης και εγγυητής αυτής της πορείας. Η παρουσία του σήμερα εδώ θα προσέθετε. Όλοι και όλες θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψή του από αυτό το βήμα

• Στηρίξαμε τον Στέφανο στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας, για το περιεχόμενο της οποίας έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Δε ζήτησε λευκή επιταγή. Δε θα έπαιρνε ποτέ λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή δεν ζητά και δε λαμβάνει κανένας. Όταν θέτουμε εαυτόν στην κρίση των μελών ζητάμε εντολή υλοποίησης αποφάσεων, ζητάμε την ευθύνη, απαιτούμε από τον εαυτό μας τη λογοδοσία.

• Καλό είναι τα συλλογικά μας λάθη να τα αναγνωρίζουμε. Όπως το έλλειμμα πολιτικής συλλογικής λειτουργίας. Το έκανε και ο Στέφανος. Και έχει την πρωτοβουλία και τον πρώτο λόγο για να υπερβούμε αυτά τα προβλήματα και να πάμε στις ευρωεκλογές και να κόψουμε το βήχα του 41%.

Για την Όλγα Γεροβασίλη

• Με την Όλγα Γεροβασίλη έχουμε πορευτεί για πολλά χρόνια. Κοσμεί την παράταξη μας. Και στην κρίσιμη στιγμή, σε κάθε κρίσιμη στιγμή υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί το συλλογικό μας σχέδιο και στόχο. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στο Στέφανο σε αυτή τη μάχη. Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση. Είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά.

• Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά και κάποια γνωστά επικοινωνιακά κέντρα, δουλεύουν, προσδοκούν και στοιχηματίζουν για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πολύ χαμηλά ποσοστά και να μην είναι ο καταλύτης των διεργασιών της επόμενης μέρας.

Πρόταση 4 σημείων

• Μπορούμε και οφείλουμε να βρούμε λύση. Λύση που θα εγγυάται συντεταγμένη πορεία. Που δε θα πληγώνει καμία πλευρά του κόμματος. Λύση στην οποία κάθε ένας και κάθε μία από εμάς θα μπορεί να βρει τον εαυτό του και τις απόψεις του.

• Προτείνω:

1. Να ανασυγκροτηθεί τη Δευτέρα ένα Εκτελεστικό Γραφείο που θα πάει το κόμμα στην επόμενη μάχη ως πολιτικό κέντρο, επιτελικό και αποτελεσματικό. Συνθετικό και συμπεριληπτικό.

2. Με ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του Στέφανου να έρθουν οι προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος που αφήσαμε στη μέση.

3. Να έρθει μια μελετημένη και συγκροτημένη πρόταση για τις καταστατικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές να μπουν στην κρίση του σώματος του διαρκούς συνεδρίου, που δεν χρειάζεται να διεξαχθεί δια ζώσης.

4. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

• Πάμε για μία λύση που μπορεί να στείλει σήμα ότι ασχολούμαστε με τα προβλήματα του κόσμου. Λύση αντεπίθεσης και ανατροπής. Ενότητα, Σύνθεση, Πολιτική Λειτουργία και νίκη στις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα