Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Σεπ 18th, 2016

Live: Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

dxlpfeukhuejtiaorzjtΤην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά την ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς από το βήμα της ΔΕΘ, παραχωρεί το μεσημέρι της Κυριακής (13:00) ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χθες, χαρακτήρισε την απομάκρυνση του κ. Τσίπρα από την εξουσία «ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο», σημείωσε ότι η πολιτική αλλαγή είναι «προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός» και παρουσίασε έναν «οδικό χάρτη» για έξοδο της χώρας από την κρίση.

  • Ερωτηθείς με ποιον τρόπο μπορεί να πάρει στα χέρια του την κατάσταση ο λαός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει: η προσφυγή στις κάλπες. Επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές γιατί είναι «επικίνδυνη για τον τόπο η κυβέρνηση αυτή», γιατί δεν βάζει τη οικονομία σε τροχιά και λόγω των συνεχών παρεμβάσεων στους θεσμούς. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές το συντομότερο και σημείωσε ότι το κόστος της διενέργειας εκλογών είναι πολύ μικρό μπροστα στην τεράστια ζημιά που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις μετεκλογικά, ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα ζητήσει ισχυρή πολιτική εντολή για μεταρρυθυμίσεις και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως είπε, δεν μπορώ να προκαταλάβω τη σύνθεση της επόμενης Βουλής, αλλά και αυτοδύναμη να βγει η ΝΔ, θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συνεργασία, την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συνεργασία.

Σε ερώτηση για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική για τις εξαγγελίες που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ το Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι είναι ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το 3ο μνημόνιο και καθυστέρησε 8 μήνες την α’ αξιολογόσηη.

«Όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόσο σε πιο δυσμενή θέση περιέρχεται η ελληνική κυβέρνηση» παρατήρησε και αναρωτήθηκε γιατί δεν κλείνουν οι εκκρεμότητες από την α’ αξιολόγηση, ώστε να εκταμιευθούν τα 2,8 δισ. ευρώ και να επιστρέψουν στην αγορά 1,7 δισ. ευρώ.

Σημείωσε ότι πολλές από τις εκκρεμότητες είναι τεχνικού χαρακτήρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις και γιαυτό δεν προχωρά. Ίσως ο κ. Σκουρλέτης να αντιδρά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ανέφερε. Τόνισε ότι η χώρα δεν έχει πολυτέλεια αέναης διαπραγμάτευσης και ζήτησε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσθετα μέτρα με την πλάτη στον τοίχο. «Η αγορά δεν αντέχει να περιμένει τους πειραματισμούς Τσίπρα.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει στα προσωπικά σχόλια που απηύθυνε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo