Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούν 14th, 2016

Η Γαλλία βγήκε στους δρόμους και πάλι(Βίντεο)

Paris-31-3-16-cops-and-demo-france-student-protestsΚαθώς επίκειται η εξέταση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου από τη Γερουσία, οι Γάλλοι διαδηλωτές βγήκαν και πάλι στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στον νόμο που επιβάλλει έναν νέο μεσαίωνα στα εργασιακά.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, στην Air France, στη συλλογή και επεξεργασία απορριμμάτων και αποβλήτων, καθώς και στα διυλιστήρια συνεχίζονται, χιλιάδες Γάλλοι πολίτες, συνδικάτα, ενώσεις και οργανώσεις θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις που αναμένεται να παραλύσουν πολλές πόλεις της Γαλλίας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Πύργος του Άιφελ, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός σήμερα.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις έκαναν λόγο για 1,3 εκ. διαδηλωτές στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός τους ανήλθε σε 125.000, εκ των οποίων οι 75.000 με 80.000 στο Παρίσι.

Η διαδήλωση στο Παρίσι κατέληξε για μία ακόμη φορά σε συγκρούσεις. Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, 42 άνθρωποι συνελήφθησαν και τουλάχιστον 29 αστυνομικοί και 11 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές πέταξαν εναντίον των αστυνομικών πλάκες πεζοδρομίου, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα,ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση αντλιών νερού

 

 

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo