Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Σεπ 28th, 2016

LIVE:Μυρίζει μπαρούτι η προ ημερησίας για την παιδεία στη Βουλή

img-76491459293597Μυρίζει μπαρούτι η προ ημερησίας για την παιδεία στη Βουλή, καθώς Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Ολομέλεια .

Η  συζήτηση δύσκολα θα περιοριστεί σε ζητήματα παιδείας καθώς τα μέτωπα ανάμεσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση εκτείνονται σε πλήθος θεμάτων με κυρίαρχο αυτό της αδειοδότησης των καναλιών και του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Ο πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να κινηθεί σε επιθετικούς τόνους και θα προσέλθει στο βήμα προκειμένου «να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους».Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει αρχικώς ξεχωριστή αναφορά στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και στην εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ, ενώ θα επικαλεστεί τις αναφορές:  Μοσκοβισί για συμφωνία για το ελληνικό χρέος εως τα τέλη του 2016 και του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επανέλθει στις αγορές πιθανότατα και από το επόμενο έτος.

Παράλληλα στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε κρίση στρατηγικής και ότι αναζητά ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης στις τηλεοπτικές άδειες και έχουν ήδη δώσει δείγματα γραφής για το πώς απαντούν, κατηγορώντας τη ΝΔ «ότι υπερασπίζεται την παλαιά διαπλοκή» και ότι «έχει γίνει η φωνή των καναλαρχών».

 

Στην ατζέντα με τα πιθανά πεδία σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται ωστόσο θέματα όπως η οικονομία, το πόρισμα για την Attica Bank και η Τράπεζα της Ελλάδος και το προσφυγικό.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo