

Οι αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Βηρυτό την Πέμπτη εξελίχθηκαν σε μία «σφαγή» και οι αυτουργοί τους πρέπει να τιμωρηθούν μετέδωσε η τηλεόραση al-Mayadeen TV που υποστηρίζει το Ιράν, επικαλούμενη σημερινές δηλώσεις ενός βουλκευτή της οργάνωσης Χεζμπολάχ στο κοινοβούλιο του Λιβάνου.
«Αυτό που έκαναν οι εγκληματίες…, είναι μία σφαγή και θα έχει σοβαρές συνέπειες» δήλωσε ο βουλευτής Χασάν Φαντάλα, σύμφωνα με το αναφερόμενο τηλεοπτικό κανάλι, που έχει έδρα του στη Βηρυτό. «Αυτοί που υποκίνησαν, σχεδίασαν…, και πυροβόλησαν πρέπει να τιμωρηθούν μέχρι την κορυφή».
Στο μεταξύ, ο Χριστιανός Καθολικός Μαρωνίτης Πατριάρχης στο Λίβανο, Μπεσάρα Μπούτρος Αλ-Ράι τόνισε σήμερα ότι το δικαστικό σύστημα της χώρας πρέπει να είναι ελεύθερο από πολιτικές παρεμβάσεις και δογματικό «ακτιβισμό», μετά την κλιμάκωση της έντασης, σχετικά με την έρευνα της δικαιοσύνης για τη μεγάλη έκρηξη που έγινε πέρσι στο λιμάνι της Βηρυτού.
Ο Ράι είπε επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι είναι ανεπίτρεπτο για την οποιαδήποτε πλευρά να καταφεύγει σε απειλές ή στη χρήση βίας, μετά τη αιματηρή αναταραχή που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα γύρω από την έρευνα. Επρόκειτο για τη χειρότερη αιματοχυσία στους δρόμους του Λιβάνου, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, ενώ ξύπνησε μνήμες από τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο της περιόδου 1975-1990.
«Πρέπει να ελευθερώσουμε το δικαστικό σώμα από τις πολιτικές παρεμβάσεις, το δογματικό και κομματικό πολιτικό ακτιβισμό και να σεβαστούμε την ανεξαρτησία του, σύμφωνα με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών» τόνισε ο πατριάρχης στη διάρκεια του κηρύγματος του.
«Κανένας δεν είναι πιο πάνω από το νόμο και τη δικαιοσύνη».
Ο Ράι, ηγείται της εκκλησίας των Μαρωνιτών, ενώ έχει ένα ρόλο επιρροής, ως θρησκευτικός ηγέτης της μεγαλύτερης χριστιανικής κοινότητας στο Λίβανο, όπου η πολιτική εξουσία είναι χωρισμένη μεταξύ Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Δρούζων.
Σχετικά Νέα
Μεγάλες απώλειες για το αεροδρόμιο του Βερολίνου από την απόσυρση μέρους του στόλου της Εasyjet
Τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες και απώλεια 30 εκατομμυρίων ευρώ για το αεροδρόμιο της.
Βουλγαρία: Τον Ιούλιο οι πρώτες παραδόσεις LNG μέσω Ρεβυθούσας
Η σύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η.
Ουκρανία: Οι αγρότες σχεδόν ολοκλήρωσαν την εαρινή σπορά
Οι Ουκρανοί αγρότες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την εαρινή σπορά για φέτος, αλλά η έκταση.
Μακελειό στο Τέξας: Παιδιά καλούσαν το 911 και οι αστυνομικοί παρέμεναν άπραγοι
Πανικόβλητοι, μαθητές και δάσκαλοι έκαναν έξι κλήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τις τάξεις.