

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, κυρίως στη Βηρυτό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, την ώρα που ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ο Ίσραελ Κατς, δήλωνε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να δρα «με αποφασιστικότητα» εναντίον της Χεζμπολάχ.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισραηλινή επίθεση στη συνοικία Μπάστα της Βηρυτού και 63 τραυματίστηκαν ενώ άλλοι 38 σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στα βορειοανατολικά και τα νότια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Από αυτούς, οι 16, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπααλμπέκ που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ. Άλλοι 14 σκοτώθηκαν στα νότια, πέντε εκ των οποίων στην Τύρο.
Στη Βηρυτό, ένα οκταώροφο κτίριο χτυπήθηκε με τέσσερις πυραύλους, σχεδιασμένους για να καταστρέφουν υπόγειους στόχους, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου. Το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει τέτοιες διατρητικές βόμβες για να σκοτώσει υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ, όπως τον ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Αμίν Σίρι, βουλευτής που εκπροσωπεί τη Χεζμπολάχ, είπε ότι δεν υπήρχε κανένα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης στο κτίριο που χτυπήθηκε.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο προς το παρόν.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.