Λίβανος: Θα λάβει 500.000 δόσεις από τη Γαλλία

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, ο Φίρας Αμπιάντ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι η χώρα αναμένει τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την COVID-19, ώστε να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού και να αποτραπεί ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού τη χειμερινή περίοδο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την επιδημιολογική κατάσταση ο κ. Αμπιάντ διευκρίνισε ότι η Γαλλία θα δωρίσει στη χώρα 500.000 δόσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, καθώς και ότι η Βηρυτός έκλεισε συμφωνία με την Παγκόσμια Τράπεζα για την αγορά άλλου ενός εκατομμυρίου δόσεων.

Παρότι ο κ. Αμπιάντ έκανε λόγο περί βελτιωμένης εικόνας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, επέμεινε στο ότι ο εμβολιασμός πρέπει να ενταθεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες, μόλις το 26,7% του πληθυσμού του Λιβάνου έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ως χθες, ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα, η οποία παραμένει βυθυσμένη στην πιο βαθιά οικονομικοπολιτική κρίση της ιστορίας της, είχε φθάσει τους 8.375 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 628.241 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα