Λίβανος: Τεράστια έκρηξη στη Βηρυττό

Τουλάχιστον μία τεράστια έκρηξη συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, το απόγευμα της Τρίτης με αποτέλεσμα τραυματισμό πολλών ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.

Η έκρηξη έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας με πυκνό καπνό να καλύπτει την πόλη, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για καταστροφές κτιρίων και σπασμένα τζάμια μίλια μακριά από το σημείο της έκρηξης το οποίο εντοπίζεται στο λιμάνι της πόλης.

Όπως αναφέρει το Associated Press, φωτογράφος του πρακτορείου έγινε ο ίδιος μάρτυρας πολλών τραυματιών και εκτεταμένων καταστροφών στην Βηρυττό. Όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, η έκρηξη φαίνεται να ισοδεπωνει μεγάλο μέρος της πόλης.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων, η έκρηξη έλαβε χώρα μέσα στο λιμάνι, σε χώρο όπου λειτουργούσαν αποθήκες πυροτεχνημάτων.

Λίγο νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού. Οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων και τα τζάμια κατοικιών έσπασαν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. Κάποιοι ήταν καλυμμένοι με αίμα.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

Σχετικά Νέα