Λίβανος: Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και οι νοσοκομειακές κλίνες δεν θα φθάσουν για τους ασθενείς

Ο Λίβανος δεν θα έχει αρκετές νοσοκομειακές κλίνες προκειμένου να αντεπεξέλθει στα αυξανόμενα περιστατικά COVID-19, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, λέγοντας πως η συμμόρφωση με το λοκντάουν διάρκειας δύο εβδομάδων το οποίο τελείωσε αυτή την εβδομάδα δεν ήταν ικανοποιητική.

Σε ένα τουίτ ο Χαμάντ Χάσαν ανέφερε πως τα περιστατικά αυξάνονται και πως, αν και προστέθηκαν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες, αυτές δεν θα είναι αρκετές.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ήταν σε κρίσιμο σημείο χωρητικότητας όταν ο Λίβανος επέβαλε το λοκντάουν και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Χάσαν Ντιάμπ είχε προειδοποιήσει πως τα περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να παραταθούν, αν ο κόσμος δεν συμμορφωνόταν.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι είχαν καταγραφεί 1.842 θετικές διαγνώσεις COVID-19 και 22 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι που οφείλονται στην COVID-19 έχουν φθάσει συνολικά τους 1.055 στη χώρα των έξι εκατομμυρίων κατοίκων όπου η κατάσταση στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης επιδεινώνεται.

Εκτός από την πανδημία της COVID-19, ο Λίβανος αντιμετωπίζει μεγάλη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση ενώ παλεύει ακόμη με τα επακόλουθα της μεγάλης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα