

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ της ομηρείας σε τράπεζα της Βηρυτού, όπου ένας Λιβανέζος κρατούσε ομήρους επί σχεδόν έξι ώρες.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο ένοπλος βγήκε από την τράπεζα με τα χέρια ψηλά. Κανείς από τους έξι ομήρους δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.
Ο ένοπλος εισέβαλε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας, ζητώντας χρήματα από τις δεσμευμένες καταθέσεις του.
«Μπήκε με κυνηγετικό όπλο και εύφλεκτα υλικά και απείλησε τους υπαλλήλους για να του δώσουν τις οικονομίες του», σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ μετέδωσε ότι ο άνδρας «απείλησε να αυτοπυρποληθεί αφού σκοτώσει τους πάντες», ενώ κάποια στιγμή «έστρεψε το όπλο του στο κεφάλι του διευθυντή».
Σύμφωνα με το NNA, εισέβαλε στην τράπεζα επειδή ο πατέρας του είχε εισαχθεί προσφάτως στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αδυνατούσε να καλύψει το οικονομικό κόστος. «Ο αδερφός μου έχει 210.000 δολάρια στην τράπεζα και χρειάζεται μόνο 5.000 για να πληρώσει τα έξοδα του νοσοκομείου», είχε πει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο Ατέφ αλ Σέιχ Χουσέιν, προσθέτοντας ότι ο αδερφός του είχε σκοπό να παραδοθεί μόλις έπαιρνε τα χρήματά του.
Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, διακρίνονται διαπραγματευτές να ζητούν από τον ένοπλο να απελευθερώσει δύο πελάτες της τράπεζας.
Εδώ και τρία χρόνια, ο Λίβανος διέρχεται μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Το εθνικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 90% της αξίας του και περίπου το 80% του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, ενώ τα αυστηρά capital controls έχουν εξοργίσει τους Λιβανέζους.
Σχετικά Νέα
Γάλλος ΥΠΕΞ: «Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τη θέση του στη Γαλλία» όσον αφορά την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους
«Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τη θέση του στη Γαλλία» όσον αφορά την αναγνώριση ενός.
Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα – Η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν είναι η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή δήλωσε την Τρίτη ο.
Αλβανία: Νίκη με 52% και τέταρτη συνεχόμενη θητεία για τον Ράμα – Σε διαδηλώσεις καλεί η αντιπολίτευση
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξασφάλισε μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, αφού το.
Ο Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με.