

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι τόνισε σήμερα ότι απαιτείται επειγόντως ο τερματισμός των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των μαχητών της Χεζμπολάχ, επισημαίνοντας ότι σχεδόν 1,2 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ.
«Σταματήστε τις συγκρούσεις. Δεν χρειάζεται άλλο αίμα. Δεν χρειάζεται άλλη καταστροφή», είπε ο Μικάτι σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση ATFL (American Task Force on Lebanon). «Υπάρχει άμεση ανάγκη για κατάπαυση του πυρός», τόνισε.
Ο Μικάτι είπε πως μια διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου θα ήταν προς το συμφέρον τόσο του Ισραήλ όσο και του Λιβάνου, υπογραμμίζοντας πως όλες οι πλευρές θα έπρεπε να τη σεβαστούν.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τη βούληση να αναπτύξει δύναμη 10.000 λιβανέζων στρατιωτών στο νότιο τμήμα της χώρας του, εφόσον συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός.
Σχετικά Νέα
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.